Плевенски деца представят България на международен конкурс в Хонг Конг!

14.03.2014 12:28

14.03.kolorit1

Артшкола „Колорит” – Плевен спечели Специалната награда на Международния конкурс за деца и младежи в Хонг Конг, информира нейният ръководител Майя Ананиева. Наградата дава право на участие на ръководителя и на трима възпитаници на школата в международния пленер, който ще се проведе от 24 до 31 август тази година. Екипът на артшкола „Колорит” ще се присъедини към конкурса за живопис в Хонг Конг, в който ще вземат участие представители от 20 страни от различни краища на света. Това е световно младежко арт събитие, в което младите таланти ще се срещнат, ще творят и ще се състезават за високите отличия на форума всеки ден по зададени специални задачи.


Майя Ананиева е подбрала, според поставените от организаторите критерии, тримата участници в творческия екип на школата, които ще представят България на престижния арт форум. Изискването е децата да имат навършени минимум 13 години, да са участници в конкурса и да имат необходимите качества – талант и опит, за да вземат участие с световния артконкурс в Хонг Конг. Тя е избрала в екипа на школата, който ще представи не само Плевен, но и България – шестнадесетгодишните Апостол Савов и Наталия Гаврилова и седемнадесетгодишната Йоанна Диму. И тримата се обучават в школата вече десет години. Всеки един от тях е носител на десетки престижни международни награди – златни и сребърни медали, Специални призове, Сертификати за високи постижения от конкурси в различни страни. И тримата са участвали в международни пленери в Македония и Португалия, както и в редица национални пленери.


В конкурса за рисунка в Хонг Конг тази година са взели участие 11 600 творби на деца от 50 страни. Международното жури е присъдило Специалната награда – участие в арт форума на 20-те най-добри школи и художествени училища от цял свят. Темата на конкурса е била „Фестивал”. Арт школа „Колорит” е представила своя колекция от близо 70 живописни творби, в които по приказен колоритен начин е претворена представата на децата за празник, пречупена през богатството на нашите фолклорни и арт фестивали. Това беше една голяма мечта на децата от „Колорит” и слава Богу, тя вече е реалност, споделя ръководителката на школата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: