Басейнова дирекция – Плевен с куп инициативи в Седмицата на водата

14.03.2014 16:15

14.03.voda

В понеделник, 17 март, Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район с център Плевен (БДУВДР – Плевен) поставя началото на Седмицата на водата, посветена на Световния ден на водата, който се отбелязва на 22 март. За Плевенска област организатори на поредицата от екологични образователни инициативи са БДУВДР – Плевен, Регионална инспекция по околната среда и водите – Плевен (РИОСВ – Плевен) и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Плевен.
На 17 март, понеделник, в 9.30 часа ще започне воден празник в детска градина „Теменуга” – Плевен, по време на който, под формата на игра, с децата ще бъде обсъдено как всички – и малки, и големи, можем да допринесем за опазването на природното богатство. В същия час, но на 18 март, ще започне голям пролетен воден празник в детска градина „Синчец” в Плевен. В същия ден, в 11.50, започва срещата с осмокласници в Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров” – Плевен.
По традиция, Денят на водата ще бъде отбелязан съвместно и с отдел „Природа” на Регионален исторически музей – Плевен. В 11 часа на 19 март ще удари звънецът за час по екология в Музея за първокласници от Начално училище „Патриарх Евтимий” – Плевен. В заниманията ще се включат и студенти от Педагогически колеж – Плевен към Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Същия ден, но от 14 часа, воден празник ще има и в Дневен център за възрастни с увреждания в Плевен.
На следващия ден, 20 март, ще се проведат две лекции за опазването на водата с ученици от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Долни Дъбник.
Денят на водата ще бъде отбелязан традиционно на самата дата от Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в село Байкал, община Долна Митрополия. Интересни предизвикателства за Деня на водата са подготвили за ученици и деца от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Враца на 20 и 21 март. Партньор на инициативите във Враца е БДУВДР – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: