Старшата на „Спартак“ разкова „Янтра“ с 2:6

13.03.2014 13:43

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Юношите старша възраст на „Янтра Габрово“ не успяха да спрат лидера в подзона „Велико Търново“ – ОФК “Спартак Плевен“, съобщава сайтът www.sport-gabrovo.com. Двата състава се срещнаха в двубой от първия пролетен кръг на първенството, който се игра при трудни условия, върху заснежения терен с изкуствена трева в спортен комплекс “Христо Ботев“.
Срещата започна добре за домакините, които поведоха в 10-ата минута с попадение на Павел Василев. Халфът оползотвори добро центриране на Илиян Тосунов от пряк свободен и засече топката отблизо за 1:0. „Спартак“ натисна, но Иво Георгиев и съотборниците му се отбраняваха добре и задържаха аванса си. В 32-ата минута домакините сами вкараха вълка в кошарата. Едно недобро изчистване на Зюлкяр Османов доведе до извеждащо подаване, а Димитър Димитров изпревари вратаря Доменик Златев и изравни. Само три минути по-късно гостите направиха пълен обрат. След центриране от ъглов Хари Казаков засече топката с глава, а Златев не се намеси убедително и „Спартак“ поведе. 1:2 беше резултатът и на почивката.
В началото на втората част футболистите на „Янтра“ отново заиграха активно. 13 минути след подновяването на играта Иво Стоянов намери с добро центриране Мехмед Севджанов в малкото наказателно поле и за нападателя не беше проблем да засече с глава отблизо – 2:2. Минута по-късно Димитър Димитров прехвърли по елементарен начин Златев и отново изведе „Спартак“ напред, а след още няколко секунди Ангел Делев покачи на 2:4. В 63-ата минута вратарят на „Янтра“ допусна нов лек гол директно от пряк свободен и това тотално сломи духа на съотборниците му. В минутите до края плевенчани мушнаха още едно попадение и си осигуриха убедителна победа в Габрово с 2:6.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: