През май честваме 50 години партньорство с Ростов на Дон

10.03.2014 15:46

10.03.rostov

Делегация от побратимения град Ростов на Дон, водена от г-жа Людмила Лисицина – началник на управлението по култура в Администрацията на руския град, беше на работно посещение в Плевен. Цел на визитата бяха съвместните преговори за тържественото отбелязване на 50-годишнината от установяването на партньорските отношения между Плевен и Ростов на Дон в рамките на Празника на Плевен – 15 май. В празничната програма ще участват със свои изпълнения казашкият ансамбъл „Дон” и камерният оркестър „Капричио”. В културната делегация ще бъдат включени четирима ростовски художници, които на място ще дорисуват започнати картини с изгледи от Плевен, изтъкнат акордеонист, носител на множество награди, както и изпълнител на руски романси.
В състава на официалната делегация, която се очаква да бъде водена от Кмета на Ростов на Дон г-н Михаил Чернишов, ще бъде включен и ръководителят на управлението по туризъм с идеята да се обсъдят възможностите за взаимно популяризиране на двата града като дестинации. Официалната делегация ще бъде съпровождана и от представители на ростовската Търговско-промишлена палата. Предвижда се заедно с плевенските си колеги те да подпишат Протокол за намерения за разкриване на търговски представителства – плевенско и ростовско, в двата града побратими. Клаузите в протокола ще се уточняват предварително от работни групи.
Делегацията от Ростов на Дон присъства на тържествения ритуал по повод Националния празник 3 март на пл. „Възраждане”, посети редица културни институти в Плевен и проведе срещи с техните ръководители. Предстои съвместно уточняване на празничната програма и нейната организация.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: