„Ямбол“ надигра категорично спартаклии

09.03.2014 20:34

9.03.basket

Ямбол записа третата си поредна победа в ТЕСИ НБЛ, след като се наложи над Спартак Плевен у дома с 91:64, информира bgbasket.com. Отборите се срещнаха в първия кръг от заключителния трети етап от редовния сезон, като до момента баскетболистите на Юлиян Радионов са с 10 победи и 7 загуби, а тези на Цветан Антов – с 4:13. В следващия кръг Ямбол гостува на Лукойл Академик, а Спартак няма мач.
Отборите изиграха равностойни първи 8 минути на срещата, но ямболии записаха серия от 9:1 в края на първата част и се откъснаха напред. Домакините изиграха страхотна втора част, завършила с 11:0 в тяхна полза за разлика от 22 точки на почивката. След подновяването на играта комфортният аванс на ямболии се запази, въпреки че в края на третата четвърт падна под 20 точки. Ямбол спечели последната част и безпроблемно изведе мача до категорична победа.
Петима баскетболисти на победителите завършиха с двуцифрен актив. Най-резултатен със 17 точки бе Павлин Иванов, а по 15 добавиха дебютиращият за тима Франко Кащропил, който добави 9 борби, и Димитър Маринчешки (10 борби). За Спартак Саша Топчов регистрира 14 точки и 9 борби, а с 13 точки се отчете Джеймс Анакриън.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: