От утре се подават заявления за явяване на държавни зрелостни изпити!

09.03.2014 13:25

Учениците, които ще се явяват през майската сесия на държавни зрелостни изпити (ДЗИ), трябва да подадат заявления за допускане до изпити между 10 и 21 март 2014 г. Заявленията се подават в училищата, където се обучават дванадесетокласниците. Това информират от МОН.

maturi

В документа се посочва както желанието за допускане до задължителния изпит по български език и литература, така и видът на втория задължителен изпит, който е по избор между предметите чужд език (английски, френски, немски, испански, италиански, руски); математика; физика и астрономия; биология и здравно образование; химия и опазване на околната среда; история и цивилизация; география и икономика; предметен цикъл „Философия“. Освен на задължителните два изпита, зрелостниците могат да се явят и на ДЗИ по желан от тях предмет, което също се отбелязва в заявлението.

До 20 май учениците, завършили успешно 12. клас и подали заявление за явяване на ДЗИ, ще получат служебна бележка за допускане до зрелостни изпити, в която са отбелязани датите, началните часове и сградите, където ще се проведат съответните изпити.

Първият държавен зрелостен изпит е задължителен за всички – по български език и литература и ще се проведе на 21 май 2014 г. Вторият задължителен изпит по избран от ученика предмет е на 23 май 2014 г. Третата матура, която е по желание, ще е от 27 май 2014 г. до 5 юни 2014 г. Датите за конкретните предмети ще бъдат определени по-късно, за да се види колко ученици са заявили желание за явяване на трети изпит.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: