Семинар, посветен на редките болести, се провежда днес в Плевен

08.03.2014 11:31

8.03.seminar1

Семинар за общопрактикуващи лекари и студенти по медицина на тема „Проблемите на редките болести“ се провежда днес в зала „Асклепий“ на Медицинския университет в Плевен. Въпреки лошото време, проявата привлече интереса на много специалисти и студенти, а както подобава на днешния Осми март, дамите бяха посрещнати с красиви цветя от председателя на Асоциация “Пулмонална хипертония”, Тодор Мангъров.

8.03.seminar2

Специално за събитието, посветено на Международния ден на редките заболявания, в Плевен гостуват Владимир Томов – председател на Национален алианс на хората с редки болести и д-р Мариана Симеонова – директор на Изпълнителната агенция по трансплантация. Във фокуса на срещата са теми от областите на ендокринологията, ревматологията, детската генетика и трансплантологията.

8.03.seminar3
При откриването на семинара Тодор Мангъров припомни, че вече няколко години поред отбелязването на Международния ден на редките заболявания – 28 февруари, е свързано с тематичен семинар по проблемите на редките болести. Той благодари на присъстващите, като изрази надежда, че включените презентации ще предизвикат техния интерес.
Какво споделиха Владимир Томов и д-р Мариана Симеонова – четете в „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: