НФСБ и НИЕ подписаха споразумение за обединение

07.03.2014 20:27

На пресконференция в новооткрития офис и пресцентър на Патриотичния фронт в столицата партиите НФСБ и НИЕ подписаха политическо споразумение за обединение между двете формации, под името НФСБ.

nfsb
„Днешното обединение е естествен резултат от продължилите близо година преговори, консултации и съвместни акции на двете партии. Това е и стратегическа стъпка за предстоящите избори. За нас, поставилите националните интереси над партийните, обединението е стъпка към успеха”, каза съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.
Той благодари на представителите на НИЕ за решението за обединение на двете партии, за тяхното доверие и всеотдайност. „Това е примерът за хората, които обичат България – да се обединят в името на своя народ”.
Председателят на НИЕ Борис Ячев прочете и текста на политическото споразумение. „Ние разглеждаме реалното обединение като по-висока степен на доверие между страните. Това е пътят за създаването на силна и обединена политическа формация, която да вдъхва сигурност и стабилност, и се превръща в реална алтернатива на партиите от статуквото”, се казва в текста на споразумението.

nfsb1
По думите на Ячев така НФСБ, най-голямата извънпарламентарна партия, разширява влиянието си и в местните парламенти, където НИЕ имат представители.
Листата на НФСБ за евроизборите ще бъде обявена след втората половина на март, а в нея ще влязат достойни представители от всички партии на фронта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: