Цецо Острев сред проектонационалите за Евробаскет 2015

06.03.2014 17:16

6.03.ostrev

Плеймейкърът на баскетболния тим на Спартак (Плевен) Цветослав Острев е включен в разширения състав на националния ни тим. Това информира plevensport.eu. Заедно с Острев в листата на наставника фигурират още 19 баскетболисти, които влизат в плановете му за бъдещия отбор на страната, който ще играе квалификации за класиране на Евробаскет 2015 идното лято. Остават и четири свободни позиции, които ще бъдат запълнени по-късно в зависимост от представянето на играчите. Националите ще се съберат в началото на месец юли. Българският национален отбор ще премери сили с Австрия на 24 юли, а по-късно ще участва и в турнир в същата страна. В началото на август в Ботевград България ще се изправи срещу Унгария, Дания и Румъния.
Цветослав Острев играе един от най-силните си сезони с екипа на плевенския тим. 28-годишният гард на Спартак започна много добре настоящето първенство в Националната баскетболна лига, като дори на два пъти попадна в идеалната петица на отделните кръгове – в 13-ия и 14-ия кръг. За съжаление, в средата на сезона Острев получи неприятна контузия, която го остави за известно време извън игрището.
От началото на тазгодишния шампионат при баскетболистите Цецо Острев е изиграл за Спартак 629 минути в 20 мача, като е отбелязал 234 точки, направил е 92 асистенции и е добавил 93 борби, което прави среден коефициент от 15.5. Успеваемостта му при стрелбата от зоната за 2 точки е 56%, а от далечно разстояние – 40.6%. Острев е вкарал 34 коша от наказателната линия от 43 опита, което прави почти 80% успех.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: