Два приза за „Колорит“ от конкурса „Пейзаж от моята България“

04.03.2014 14:59

4.03.kolorit

Две момичета от артшкола „Колорит” спечелиха награди от Третия национален конкурс за ученическа рисунка „Пейзаж от моята България”, организиран от Националната гимназия за приложни изкуства „Проф. Венко Колев” в Троян с подкрепата на Министерството на културата. Журито, съставено от преподаватели в Националната гимназия за приложни изкуства, е присъдило награди на дванадесетгодишната Християна Дечева и тринадесетгодишната Иванина Райковска за живописните творби „Есенен пейзаж” и „Есен”. Наградите са участие в пленер на художественото училище. Той ще се проведе от 1 до 3 април тази година и включва работа и обучение в ателиетата на училището по време на пролетната ваканция.
Обучението включва направа на керамични пластики, живопис, скулптура и запознаване с компютърни програми, използвани в специалността „Рекламна графика”. Те ще получат безплатно всички материали за обучението, както спане, храна, посещение на музеи и екскурзия до Троянския манастир.
Чрез Националния конкурс за трета година Художественото училище в Троян подбира талантливи деца от цялата страна, давайки им възможност да се запознаят с различните специалности, както и да бъдат обучавани от високо квалифицираните преподаватели на училището. Наградите на победителите бяха тържествено връчени на 3 март при откриването на Националната изложба в Художественото училище – Троян.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: