Със залпове от черешови топчета отбелязаха Националния празник в Горни Дъбник

03.03.2014 16:08

Черешови топчета гърмяха за честването на 136-годишнината от Освобождението на България от турско робство в село Горни Дъбник. Празникът започна с химна на България пред читалище „Просвета 1903”.

gorni2

На площада в селото се събраха десетки жители, а младежите от Сдружение „Възраждане” дадоха старт на честването със залпове от черешови топчета. След това всички се отправиха към парк „Ген. Лавров”, където се проведе официалното честване на празника.
То започна с панихида пред параклис „Св. Георги Победоносец”, отслужена от свещеник от църква „Св. Параскева”. Деца от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в селото изнесоха празничен рецитал, а жените от пенсионерския клуб представиха музикална програма. Кметът на Горни Дъбник Тодор Йорданов поздрави жителите на селото, като подчерта никога да не забравяме историята си, както и това, че сме българи.

gorni1
Сред гостите на празника бе директорът на затвора в Плевен Иван Петков, както и ген. Владимир Буров, които, заедно с жителите на Горни Дъбник, поднесоха венци и цветя пред паметниците в парк „Ген. Лавров”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: