Как Борисов постави кметовете си по места в неловка ситуация?

02.03.2014 18:06

…„В Плевен им дават 2 милиона за спортна зала. Само че спортната зала струва 13 милиона. Каква им е целта? Да откраднат тези 2 милиона през проектиране и плевенчани ще видят купища хартии – проект. В същото време, като дойде следващото правителство, ще зададат въпроса – защо ГЕРБ унищожават фирмите, защо не дадат 13 милиона сега на Плевен да направят зала? Откъде да ги вземат?…”

fakti
Това са думи на лидера на ПП ГЕРБ, казани от него в четвъртък в парламента по повод отпуснатите средства от правителството по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. В случая, Борисов е цитиран от Агенция Фокус. Споменаваме последните уточнения, заради честите упреци на експремиера, че е цитиран неправилно, или извън контекста.
Как обаче би трябвало да тълкуваме по-горните твърдения или предположения на лидера на ПП Герб? Ако следваме неговата логика – на Плевен, сиреч на община Плевен, ще се дадат едни 2 милиона и те „през проектиране” ще бъдат откраднати. В случая, обаче, евентуалният „крадец” излиза, според Борисов, че ще е не някой друг, а неговия съпартиец и кмет на Плевен. Ако вървим по логиката на изказването му. Следвайки същия мисловен път, трябва да допуснем, че програмата за финансиране на проекти на общините, всъщност, е капан, за да кажат хората по места, че ГЕРБ унищожавала фирмите? Тук бихме посъветвали Борисов надлежно да провери, как управляващия града ни негов съпартиец подкрепя местните фирми и бизнес, с оглед на изпълнителите на последните големи обществени поръчки в Плевен – все фирми от Пазарджик, Шумен, Варна, и къде ли още не…
И накрая, още един разумен въпрос? Ако това финансиране на общински проекти по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” е форма на крадене, залъгване на жителите на населени места, набутване на следващото правителство, защо нито един от кметовете на общини в България, избрани като кандидати на ПП ГЕРБ, не го отказа. Нищо повече, всеки един от тях се надпреварваше да участва с колкото може повече проектни предложения..Бойко, кажи им!..
Димитър ИВАНОВ

#тагове:

НАЙ-НОВИ: