Домакини сме на Дни на руската литература и култура

02.03.2014 9:27

2.03.russia

От 3 до 8 март в Плевен ще се проведат Дни на руската литература и култура. Те са организирани от Община Плевен, Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“ и Федерация „Приятели на Русия“. Специално за проявата в нашия град ще гостува делегация от град Воскресенск, Московска област, Русия, която ще се включи и в честването на Националния празник – 3 март.
Официалното откриване на Дните на руската култура и литература ще бъде на 4 март, вторник, от 16 ч. в Регионална библиотека „Христо Смирненски“, където ще бъде подредена изложба на книги, дело на автори от Подмосквието, а също така ще бъде представен алманах „Светопис“, издание на Международно творческо сдружение „Сцена на духовността“. На следващия ден организаторите и гостите на културния форум ще дадат пресконференция в Община Плевен, а в програмата им през деня е планирана среща с кмета на Община Долна Митрополия – Поля Цоновска, както и гостуване в НЧ „Неофит Рилски“ – Тръстеник.
На 6 март, четвъртък, гостите ще имат възможността да посетят Панорамата, а в късния следобед ще бъдат приети от кмета на Коиловци, Красимир Иванов. От местното читалище „Христо Ботев“ са подготвили богата литературно-музикална програма, в която участие ще вземат и руските културни дейци. В петък в художествена галерия „Дарение Светлин Русев“ участниците в творческото събитие ще получат грамоти от името на кмета на Община Плевен, проф. Димитър Стойков, а церемонията също ще бъде съпътствана от литературно-музикална програма. От 17.30 ч. в зала „Катя Попова“ проявата ще продължи с поздравителен концерт в чест на гостуващата делегация, в който ще се представят състави от НЧ „Ракитин“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: