Пет читалищни инициативи от Плевенско в петия конкурс „Агора“

26.02.2014 14:49

26.02.agora

На 23 февруари изтече крайният срок, в който читалища от цялата страна можеха да разкажат за своята най-успешна инициатива за общностно развитие, реализирана съвместно с местните гражданите. За тазгодишното, пето юбилейно издание на конкурса “Агора“ ще се състезават 51 инициативи на читалища и местни жители от 38 населени места, работили заедно за постигане на промяна на мястото, където живеят.
От Плевенска област най-активни са от Народно читалище „Петър Парчевич 1927“ в Асеново, които се представят с три инициативи. Това са Фестивалът “Банатски вкусотии – традициите на моето село”, “Банатски вкусотии и ястия от другаде…” – издаване на кулинарна книга от трите издания на фестивала „Банатски вкусотии – традициите на моето село” и “Едно начало…” – оказване помощ и съдействие за издаване и представяне на книга с историческа тематика, посветена на 340 г. от Чипровското въстание и написана от читалищния деец Йозо Михайлов Йосифов”. НЧ „Съгласие 1869“ – Плевен участва с проекта “Пътуващият куфар с приказките на Братя Грим”, а НЧ “Борба 1896” – Кнежа – с „Популяризиране на произведения на класическата художествена литература на територията на град Кнежа и региона, посредством възможностите на информационни и комуникационни технологии”.
Кандидатурите ще бъдат разгледани от конкурсното жури, което ще отличи победителите в петте категории: „Общност в развитие“, „Солидарност и хуманност“, „Изкуство и култура за развитие“, „Перспективи за израстване“ и „Най-продуктивно партньорство“. Кой обаче е големият победител на конкурс „Агора 2013“ ще реши публиката по време на официална церемония на 14 март в хотел „Рамада“ в София.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: