Левски име – знаме! Име – титла! Знаменосец на свободата!

26.02.2014 13:53

26.02.dabniklevski

Под това мото на 19 февруари НЧ „Илия Бешков-1898” организира тържествено честване по случай 141 години от гибелта на великия Апостол на свободата – Васил Левски. Най-светлият образ в нашата история, не пожалил ни сили, ни младост, ни живот. Светиня за българския народ! „Аз посветих себе си на Отечеството си. Да му служа до смърт и да работя по народната воля.”

26.02.dabniklevski1
В залата присъстваха ученици от НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ученици от ПУИ „Асен Киселинчев”, родители и гости. Честването започна с филм – презентация за живота и делото на Левски и рецитал на ученици от 5 клас. В програмата се включиха и децата от началното училище. След което се проведе конкурс за рисунка на тема „Левски през моите очи”. От всеки клас беше избран по един представител а участие. Всички бяха наградени с грамоти за участие и отлично представяне, а първите трима най-отличени получиха специални награди – „Моята първа енциклопедия за Васил Левски”. Докато младите художници творяха, с публиката се проведе викторина на тема: „Кой всъщност е Левски?”. Така в продължение на един час се докоснахме до великото дело на Апостола.
„Ще пазим скъпото име, ще го носим с чест в сърцата си. Неговият огън ще гори в душите ни. Ще пазим завета му велик навеки!”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: