Средства за децата от Дом „Детелина“ събраха „Приятели на английския“ на купона си за 14 февруари

15.02.2014 18:34

15.02.fecc

Младежите от клуб FECC („Приятели на английския“) отпразнуваха Деня на влюбените с разнообразни прояви. Още от ранния следобед младите дами се заеха с украсяването на читалище „Лик“ и подготвянето му за предстоящото парти, кавалерите им отговаряха за музиката и почерпката, а водещите преговориха набързо сценария си. Организаторите Михаела Арсова, Мария Симеонова и Виктория Йорданова се погрижиха гостите на събитието да не бездействат и за целта подготвиха разнообразни игри, викторина и томбола. Всеки новодошъл дари любима своя детска книжка, а след това си изтегли късметче-сърчице, на което имаше любовен цитат или част от сонет на Шекспир.
Когато всички бяха налице, водещите обявиха началото на партито, а с него и първата и може би най-интересна игра – наскоро събрали се двойки трябваше да се обяснят в любов по възможно най-нестандартен и същевременно остроумен начин. По-нататък програмата включваше викторина за Св. Валентин, от която всеки научи по нещо любопитно и за награда получи лакомство. Последваха песни и танци, а накрая тези, които не успяха да отговорят на въпроси от викторината, извадиха късмет с томболата и също не си тръгнаха с празни ръце. Тържеството имаше освен развлекателен и благотворителен характер. Момичетата и момчета от FECC събраха пари, с които ще купят мартенички и почерпка за приятелите си от Дом „Детелина“.
През март младежите ще посетят децата от дома и заедно с мартеничките ще им подарят книжките, събрани на партито, тъй като любовта не е само за влюбените. Тя е за всички и между всички хора, без значение от техните възраст, пол и цвят на кожата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: