Нов връх за плевенския лекоатлет Тихомир Иванов

13.02.2014 13:56

13.02.tihomir

Плевенският скачач Тихомир Иванов, който бе избран за Спортист №3 на Плевен за 2013 година, започна ударно новия сезон, пише plevensport.eu. Вчера, възпитаникът на треньор №1 на Плевен за миналата година Георги Гетов, спечели златното отличие в дисциплината скок на височина на 45-ия турнир „Академик”, който се проведе в зала „Добротица“ в Добрич. Плевенчанинът не само, че стана първи, а завоюва титлата с ново лично постижение от 220 см, което е по-добро с цели 9 см от предишния му най-добър резултат в зала.
Финалистът от Европейското първенство за юноши от 2013 г. имаше лично постижение от 211 см в зала и 219 см на открито. Във вчерашното състезание той се отказа да скача след успешното преодоляване на 220 см от втори опит. Треньорът му обясни за BGathletic.com, че надпреварата е била като „разскачане” за Тишко и той ще скача до максимални височини на националния шампионат в петък. Подгласници на Иванов на турнира станаха неговите съотборници от ЛК Спартак (Плевен) Габриел Владимиров, който преодоля 175 см в най-добрия си опит и Борис Каменов, който успя да скочи 145 см.
Хубавите новини от турнира „Академик“ за плевенската атлетика не свършват до тук. Още един лекоатлет от Спартак (Плевен) се окичи със златния медал. В сектора за скок дължина победител стана плевенчанинът Даниел Анков, който спечели първото място с резултат от 7.28 метра. Зад него на цели 78 см остана Иво Вачев от ЛК „Павел Павлов“ (Враца), който скочи 6.50 м. Бронзът стана притежание на Никола Ралчев от Панагюрище с 6.02 метра. В тройния скок при жените Спартак (Плевен) също имаше представител – Александра Асенова, но тя направи три неуспешни опита и отпадна от състезанието. Тук златното отличие бе за Гита Додова от Враца, която се приземи на разстояние от 12.76 метра и стана победителка в дисциплината.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: