БТА отбелязва 116-годишнината си с изложба в Плевен

12.02.2014 12:32

12.02.bta

С изложбата „Незаличимо” ще отбележи в Плевен Българската телеграфна агенция своята 116-годишнина. Експозицията, съдържаща непоказвани снимки и текстове от архива на БТА, ще бъде открита на 17 февруари, понеделник, от 17 ч. в художествена галерия „Илия Бешков“ от генералния директор на БТА Максим Минчев и кмета на Плевен проф. Димитър Стойков.
Уникални, непубликувани и непоказвани досега кадри от архива на БТА ще разкрият пред публиката какво е вълнувало България през 19, 20, 21 век – до днес. Мигове от събитията, през погледа на журналистите от няколко епохи, са запечатани в 45 табла с изображения и текстове. От Освобождението и първата Конституция, през първите години на Княжество и Царство България, войните, въстанията, съпротивата, Народната република, демократичните промени, членството в НАТО и ЕС до събитията днес – „Незаличимо” събира всичко и го представя по уникален начин.
Изложбата ще покаже не само събитията, а и как са възприемани, с какъв език журналистите са писали за тях, как медиите са улавяли пулса на деня и кое от дневния ред е било значимо за обществото. Наред с думи и снимки от културните ни върхове, достиженията на българския спорт, обществените каузи, знаковите процеси… 115 години от обществения, духовния, медийния живот на България оживяват. Струва си да бъдат видени, а още повече – осмислени…

Александра Брайкова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: