Гледат делото срещу плевенския ексстарейшина Методи Петков

10.02.2014 11:07

10.02.metodi

Софийски градски съд заседава днес по делото срещу ексдепутата Димитър Аврамов и бившия общински съветник от Плевен Методи Петков. Последното заседание по делото беше на 13 януари. Аврамов е обвинен, за това че в периода 6 юли 2012 г. – 17 юли 2012 г., в гр. Враца, гр. Плевен, гр. Монтана и в офис на „Гала – М” ООД, в местността „Тировец”, землище на гр. Монтана, сам и в съучастие с Петков (като помагач), при условията на продължавано престъпление е поискал дар и имотна облага и приел дар, които не му се следват, за да упражни влияние при вземане на решение от Зорница Александрова – Директор на Областна дирекция „Земеделие”, гр. Монтана и Даниел Псалтиров – Началник на РУ ”Полиция” – МВР, гр. Монтана.
Методи Петков е привлечен като обвиняем за това, че в периода 10 юли 2012 г. – 17 юли 2012 г., при условията на продължавано престъпление в съучастие с Аврамов, Аврамов като извършител, а Петков като помагач, в гр. Плевен, в гр. Монтана и в офиса на „Гала-М“ ООД умишлено улеснил Аврамов да поиска и да приеме дарове и облаги – имуществени права върху земеделски земи – собствени, наети и арендувани от ЕТ ”Светослав Илчовски”, които не му се следват, за да упражни влияние при вземане на решение от Александрова и Псалтиров, като организирал срещи и лично участвал в тях с Илчовски, мотивирал Илчовски да даде на Аврамов исканите от него пари и облага – имуществени права върху земеделски земи, посредничил между Илчовски и Аврамов при уговаряне на параметрите на исканите от Аврамов дар и облага и създал организация по предаването на дара на Аврамов от Илчовски – престъпление по чл. 304 б ал.1 НК във вр. с чл. 26 ал.1 НК и във връзка с чл. 20 ал.4 НК.
Спрямо Аврамов е взета мярката за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 15 000 лв., а спрямо Петков мярката за неотклонение „Парична гаранция” в размер на 10 000 лв.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: