Рецептите на проф. Мермерски или как да доживеем до 121 години и половина

08.02.2014 14:36

8.02.mermerski1

При огромен интерес протече лекцията на тема „Лечебно и противораково действие на пчелните продукти“, която популярният проф. Христо Мермерски изнесе днес в Плевен. Проявата бе част от програмата на 12-ото Международно изложение „Пчеларство Плевен 2014“, на което градът ни е домакин. Залата в Търговски център „Плевен“ се оказа тясна за всички, проявяващи интерес към лечебната сила на меда и неговите производни.
Проф. Мермерски сподели, че по света няма други продукти, освен медените, които имат толкова силно изразено лечебно действие срещу раковите заболявания. По думите му, най-дълго живелият на планетата човек се е хранил единствено с хляб и мед, тъй като медът съдържа всичко необходимо за нормалното функциониране на човешкия организъм. Ако обединим меда с една чаша топла вода и лъжица ябълков оцет, можем да използваме тази консистенция за пречистване на организма, а благодарение на нея се забавя атеросклерозата, разкри проф. Мермерски, допълвайки с усмивка, че така човек може да живее и 121 години и половина. За закуска специалистът препоръча мед с орехи и чаша прясно мляко, а за постоянно висок тонус на организма – смес от половин литър вино, 250 грама сок от алое вера, мед и лимонов сок. По думите му, този еликсир е сигурна гаранция за силна имунна система.
Като друг уникален коктейл за добро здраве, проф. Христо Мермерски препоръча смесването на кофичка кисело мляко с една лъжица полифлорен мед плюс 30 капки прополисова тинктура, малко пектин и канела. Вземайки на час по лъжичка от тази смес, първо ще осигурите на организма всичко, което му е необходимо, а също така ще изградите силна имунна система, посочи той.

8.02.mermerski2
Колкото до предпазването от грип и характерните за сезона остри респираторни заболявания, гостът заяви, че единственият продукт, който унищожава вирусите, е прополисът. „Лошото е, че въпреки че в България се произвеждат най-качествените пчелни продукти в целия свят, нашите сънародници не ги познават добре, а затова и страната ни е начело по смъртност в Европа. Една от причините е, че ние консумираме по-малко от половин килограм мед годишно, което е срамота – още щом се събудиш, трябва да изядеш една лъжичка мед“, посочи авторът на редица книги, посветени на тази тема.
Проф. Мермерски цитира изследване на Световната здравна организация, според което, ако консумираме мед и медени продукти, както и не по-малко от 400 грама плодове и зеленчуци дневно, можем да тушираме канцерогените още в началната фаза на заболяването. Само един среден по размер домат ви осигурява дневната дажба от витамин С и А. Освен това, този зеленчук съдържа ликопен – химичното съединение, което унищожава канцерогените, а същото се отнася за меда и медените продукти, заяви той.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: