С над 3000 седящи места ще разполага новата многофункционална зала в Плевен

06.02.2014 13:17

6.02.zala

Проект на Община Плевен за изграждане на многофункционална спортна зала в града ще бъде финансиран със средства от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Решението бе взето на вчерашното заседание на Министерския съвет, а повече за самия проект стана ясно от прессъобщение на местната администрация, както и от пресконференцията, дадена по темата днес от областния управител Илиян Йончев.
За изграждането на многофункционалната спортна зала Министерският съвет отпуска 2 млн. лв., с които ще бъде изпълнена първата фаза на проекта, включваща работно проектиране и стартиране на първи етап на строителните дейности. Стойността на целия проект е 12 809 284 лв.
Предвижда се залата да бъде построена на площ от 4426 кв. м, а разгърнатата й застроена площ да е 6458 кв. м и да разполага с 3060 седящи места, както и 12 места за хора с физически затруднения в придвижването. Като единствена многофункционалната зала с развития капацитет и условия ще осигури възможност за достъп до професионални спортни, културни и други прояви и ще разполага с оборудване за минимум 4 вида колективен спорт. Обектът се допълва и с изграждането на паркинг с над 329 паркоместа.
Община Плевен кандидатства с общо 4 проекта: за реновиране и модернизация на стадион „Плевен“, за изграждане на Многофункционалната спортна зала, за открит спортен комплекс и проект за рехабилитация на пътен участък Гривица – Згалево.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: