Плевен сред градовете с най-много кандидати по програма „Спортни таланти“

06.02.2014 18:30

6.02.talanti

Рекордните 134 кандидатури бяха приети по програма „Спортни таланти“. Това отчетоха организаторите от „Еврофутбол“ и партньорите им от фондация „Работилница за граждански инициативи“ след края на конкурса в понеделник. Атлетите се борят за финансиране от българския букмейкър на обща стойност 65 000 лева. Броят на проектите е най-големият от трите издания на „Спортни таланти“ досега.
Участниците и тази година са разделени в две възрастови групи: 16 – 20 години и 21- 25 години. 92-ма са кандидатствалите в първата, а 42-ма във втората категория. В конкурса има представители от 31 вида спорт, а София, Плевен и Пловдив излъчиха най-много желаещи за финансиране.
„Еврофутбол“ ще финансира поне 13 от всички кандидати. Предстои проектите да бъдат оценени от членовете на Групата на съветниците. Официалното обявяване на спечелилите проекти ще е в края на месеца на специална церемония в София. И тази година ще има гласуване за „Спортен талант на публиката“. То ще се проведе чрез анкета на сайта www.eurofootball.bg и ще стартира непосредствено след обявяването на резултатите от конкурса.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: