Не един, а два крупни проекта ще финансира правителството в Плевен

05.02.2014 19:11

Резултатите от публичната инвестиционна програма показват добро покритие на територията страната – няма пропуснати региони. Това означава, че програмата постигна целта си и ще подпомогне регионите, както и осигуряване на заетост. Това каза на пресконференция днес министърът на финансите Петър Чобанов, цитиран от Агенция „Фокус”.

mupleven

„Взехме решение да разпределим 499 345 000 лева по програмата. По сектори разпределението е: ВиК и управление на отпадъците – 78,3 млн лева; за транспортна инфраструктура – 104,6 млн лева; за социалната инфраструктура – 197,5 млн лева, от които за здравеопазване – 27 млн лева; за други сектори, подкрепящи социално-икономическото развитие – 119 млн лева”, посочи министърът.
За Плевен ще бъдат отпуснати средства за реализацията на 2 крупни проекта. Единият е строежът на многофункционална спортна зала в района на някогашната Колописта, а другият – строежът на новия факултет по фармакология на Медицински университет Плевен. Това съобщиха за Плевен за Плевен източници близки до кабинета.
В Плевенска област ще бъдат отпуснати и средства за подобряване на пътната инфраструктура в Гулянци, Левски, Никопол, Искър, Пордим и Белене.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: