МУ – Плевен ще е домакин на Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в България

05.02.2014 11:49

5.02.mu

Студентският съвет на Медицински университет – Плевен е организатор и домакин на Общо събрание на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в България, което ще се проведе на 8 февруари в аудиториум „Магнум” на Втора клинична база „Проф. д-р Марин Ганчев”. Студентската общност, сформирана от представителите на студентските съвети на 51 висши училища в страната, се събира в Плевен, за да отчете дейността си за изтеклия двегодишен период. Общото събрание на НПСС ще бъде открито от ректора на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов.
НПСС е създадена според Закона за висшето образование в България, като е единствената законна организация на обучаващите се у нас – студенти, докторанти, специализанти и курсанти. Върховен орган е Общото събрание, в което право да членуват имат студентските съвети на всички акредитирани от НАОА висши училища в България. Всеки студентски съвет има право на 3 делегати – 1 с право на глас и 2 със съвещателен, които се избират локално от студентските съвети. На предстоящото ОС ще бъде даден отчет от настоящото ръководство и ще бъде направен важния избор за ново – председател, членове на Изпълнителен съвет, Контролен съвет, както и членове на постоянните комисии.
Именно във връзка с предстоящото събрание, което е от изключителна важност, поради факта, че на него ще бъде избрано ръководството на организацията през следващите 2 години, членовете на Студентския съвет при МУ-Плевен, като домакини на събитието, са си поставили за цел да създадат една стройна организация, която да осигури нормалното протичане на събранието, както и да представят университета и града в най-добрата им светлина.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: