Над 350 рисунки и 80 пластики мерят сили в традиционния конкурс, посветен на меда и пчеларството

05.02.2014 11:37

5.02.saglasie

За първи от учредяването на Международния детски конкурс за рисунка и пластика – част от програмата на Международното пчеларско изложение – Плевен, изложбата с произведения на децата-участници ще напусне залите на изложението. Като съорганизатор на 12-ото издание на конкурса, по повод 145-годишния си юбилей читалище „Съгласие 1869“ е и домакин на детската експозиция, която ще бъде разположена в централното фоайе на читалището. Откриването на изложбата и церемонията по обявяването на наградите ще се състои на 7 февруари, петък, от 17.00 часа.
Жури под председателството на художника Иван Велчев и представители на всички организатори на събитието – Областен пчеларски съюз, читалище „Съгласие“ и „Партнерс Експо“ е определило отличията сред повече от 350 рисунки на деца в три възрастови групи: 3-5 г.; 6-12 г. и до 16 г. Бяха журирани и над 80 пластики и произведения на приложното изкуство.
В конкурса участват млади художници от детски заведения, училища, читалища, арт-школи и центрове по изкуствата от цялата страна: Русе, Пловдив, Бургас, Варна, Несебър, Благоевград, Търговище, Попово, Червен бряг, Карнобат, Габрово, София, Стара Загора, Разград, изключително силно присъствие на децата от Плевен, както и на традиционно представящите се школи от Сърбия и Македония. Много са и индивидуалните участници. Ще бъдат връчени и специални награди от името на Областния пчеларски съюз, читалище „Съгласие“, награда на изложителите, както и две грамоти за колективно участие.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: