„Спартак“ загуби от „Етър“ в първата си контрола

05.02.2014 16:21

5.02.spartak

Днес футболистите на Спартак (Плевен) изиграха първата си контролна среща преди началото на пролетния полусезон в Северозападната „В“ група, информира plevensport.eu. „Синьо-белите“ допуснаха минимално поражение с 1:2 от Етър (Велико Търново) в среща играна на стадиона с изкуствено покритие „Салито“ в Ловеч. Двубоят беше много интересен и равностоен, като отборите редуваха атаки и към двете врати. Крайният резултат беше оформен още през първото полувреме, когато „болярите“ успяха да поведат с 2:0, като първо в 12-ата минута Димитър Байдаков с топовен изстрел от дъгата пред наказателното поле изненада стража на плевенчани за 1:0. В 30-ата минута виолетовите успяха да удвоят, след като Мартин Николов стреля, вратарят изби, но топката попадна на главата на Пламен Пенев, който от няколко метра направи 2:0.
През първата част играчите на Спартак на няколко пъти бяха много близко до попадение, но или вратарят на Етър се проявяваше в най-добрата си светлина или плевенските нападатели пропускаха. Все пак голът за тима на Бойко Цветков не закъсня. В 38-ата минута „синьо-белите“ направиха хубава атака по левия фланг, последва центриране в пеналта където Венцислав Миленов беше намерен непокрит и младият нападател на Спартак не пропусна да вкара за 2:1. При следващата си атака спартаковци можеха и да изравнят, но удар на плевенски нападател мина на сантиметри до страничната греда.
След почивката играта стана по-затворена и статична и до нови голове не се стигна. Така плевенският футболен тим започна с поражение предвидената серия от няколко контроли преди началото на втория полусезон.
Следващата приятелска среща на Спартак ще се играе отново в Ловеч, като на 8 февруари (събота) от 14.00 часа възпитаниците на Бойко Цветков ще играят с тима на Ботев (Луковит).
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: