„Taking Heed“ със свое място в зоната за българска рок и метъл музика (видео)

02.02.2014 16:09

2.02.takingheed

Плевенската банда „Taking Heed“ е сред групите, удостоени със свое собствено място на сайта metalhall.net – зоната за българска рок и метъл музика, видя „Плевен за Плевен“. От платформата са отделили специално внимание на нашите момчета, като там те са представени с кратка биография и клип. Ето какво пише сайтът за плевенчаните:
„Алтърнатив групата „Taking Heed“ oт Плевен се сформира през 2011 г. и още същата година печели награда за авторска песен в Поп-рок фест „Несебър“. През 2012 г. печели трето място в музикалния фестивал в Добрич „Let’s Rock it“ и става част от театралната постановка „Предградие“ на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен с режисьор Веселин Плачков, като се грижи за музикалното оформление на пиесата. Момчетата от бандата признават, че това до голяма степен им е повлияло и мотивирало да започнат усилена работа върху творчеството си. „Taking Heed“ гостуват и на две телевизионни предавания – „Денис и приятели“ и „Карай да върви – това е блус“ на Васко Кръпката. През 2013 г. тяхно парче става песен на месец септември в класацията „7 в 11″ по програма „Христо Ботев“ на БНР, а през януари тази година групата бе отличена на годишните награди на предаването, наред с още 11 други банди.
„Taking Heed“ имат три сингъла: „Все пак“, „More Than You“ и “ Better“, като „Мore Than You“ е първият им авторски запис, пожънал голям успех, печелейки два конкурса и водейки след себе си голям брой участия. След интернет премиерата на „Все пак“ през август миналата година последва и unplugged версия на песента“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: