Публичен форум в Победа събра хора от 9 до 89 години

31.01.2014 12:34

31.01.pobeda1

В сряда Народно читалище ”Зора 1990” в село Победа организира публичен форум по проект „Вкусът на детството – хляб, мляко и песен – за векове”, който се финансира по Програма „Живо наследство“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с подкрепата на Фондация „Америка за България“. На проведения публичен форум присъстваха 35 човека на възраст от 9 до 89 години. Проектният екип запозна всички в залата с мисията на ФРГИ, както и с целите на Програма „Живо наследство”, а именно – представянето и опазването на фолклорното и нематериално културно наследство чрез финансиране на местни инициативи. Координаторът на проекта представи мултимедийна презентация, с която местната общност бе информирана за целите, предстоящите проектни дейности и очакваните резултати от проекта „ Вкусът на детството – хляб, мляко и песен – за векове”. Млади доброволци раздадоха на всички присъстващи специално издадени за събитието информационни брошури.

31.01.pobeda2
С последвалите непринудени разговори и конкретни предложения бе постигната целта на събитието, а именно – сформирана бе целевата група по проекта и бяха мотивирани доброволци за включването им в проектните дейности.
В продължение на осем месеца с извършваните проектни дейности ще се съживяват, възстановяват и популяризират местните традиционни кулинарни умения и песенен фолклор, чрез разработването и предлагането на иновативни електронни услуги от читалището, като ще се осигурява достъп до местното културно наследство от всяка точка на света.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: