„Спестете срещите си с НАП“ е тазгодишното мото на приходната агенция

30.01.2014 16:36

30.01.kampaniq

„Спестете срещите си с НАП“ е мотото на тазгодишната кампания на Агенцията. Това сподели пред плевенските медии днес Александър Георгиев, началник отдел „Услуги за клиенти“ в офиса на НАП в Плевен. И през 2014 г. приходната агенция ще се стреми да спести на клиентите си време и пари, отбеляза той, посочвайки новите моменти през тази година. Един от тях е въвеждането на едновременно подаване на осигурителни декларации образец 1 и 6, което ще спести финансов и човешки ресурс на фирмите, както и ще помогне в борбата с осигурителните измами. Изключение са самоосигуряващите се лица, които не подават едновременно двете декларации.
От тази година самоосигуряващите се лица могат да посочат, че плащат определени задължения за осигурителни вноски за ДОО, независимо от това, че имат по-стари задължения например за данъци. За целта самоосигуряващите се лица, задължително трябва да подадат писмено заявление в офиса на НАП по постоянен адрес преди парите да бъдат наредени по сметките на НАП. С това се дава възможност да не им се прекъсват правата за получаване на обезщетения за временна неработоспособност (болнични).
Променена е и последователността на погасяване на задълженията – първо се погасяват главниците за данъци и осигурителни вноски, после лихвите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: