Малко думи на Владо Даверов за новата му книга – специално за приятелите от Плевен

26.01.2014 19:30

jagoda1

Когато бях дете, дядо ми пазеше ягодовите полета. Един ден след смъртта му, баба ме събуди презори и ме прати да му занеса ежедневната закуска. Не посмях да й противореча. Тръгнах през полето и в надигащата се мараня внезапно съзрях дядо с любимото си куче. Движеха се в някаква непозната реалност, между живота и смъртта, между миналото и бъдещето, между отчаянието и надеждата. В същата реалност са героите на новата ми книга „Ягодовите полета“.
Това сподели специално за Плевен за Плевен известният български писател и наш съгражданин за своята нова книга. Опитал съм се да спазя структурата на предполагаемите спомени за живота, както идват у един човек, който умира. Спомените идват без време, без място, но естествената подредба в живота не я правим ние, кой я прави е друг въпрос, казва Владо Даверов.
Ние пък очакваме с нетърпение появата на книгата „Ягодовите полета” и в плевенските книжарници, колкото са останали. Предполагаме, че и някой ще се сети да покани Владо в Плевен, за да представи новата си творба. Той е готов да се отзове на всяка покана за нова среща с приятелите, колегите и читателите си в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: