Плевенските социалисти с остра декларация срещу проекта „АБВ”

25.01.2014 13:37

Днес в зала „ Плевен” продължава заседанието на 45-та конференция на общинската организация на БСП в Плевен. Основна тема на конференцията е оценка за работата на плевенските социалисти по подготовката за провеждане на избори за Европейски парламент през май тази година и номинации за листата на БСП. Гост на форума е председателят на Народното събрание Михаил Миков.

abv
Делегатите на 45-та Конференция на Общинската организация на Българската социалистическа партия – Плевен приеха Декларация, която публикуваме без редакция:

Ние, социалистите от общинската организация на БСП в Плевен категорично не приемаме и осъждаме действията на представители на формацията АБВ, водена от Георги Първанов, по съставяне на алтернативна лява листа за участие в предстоящите избори за Европейски парламент. Остро се разграничаваме от поредния опит на наши другари и съмишленици да подкопаят единството на партията във важен момент, когато от БСП зависи не само да спаси България и да върне държавата на хората, но и да влее своят авторитет и сила в осъществяване на истинска политическа промяна в Европа- на икономически растеж, справяне с бедността, нови работни места и иновации.
Публично потвърдените – и към днешна дата, намерения за алтернативна листа на Движение АБВ с водач Ивайло Калфин, ни дават основание да смятаме, че те са в пряко и сериозно противоречие с целите и политиката на БСП както в страната, така и като позиция сред левите сили в Европа. Не крием огорчението си, че политици като Калфин, изградени от социалистическата партия, поставят под съмнение целостта й заради собствени политически интереси.
Според нас, политическият проект на Първанов може да изиграе роля на трамплин към сваляне на кабинета на Пламен Орешарски и към възстановяване режима на ГЕРБ. Една съглашателска политика с ГЕРБ би станала причина за излизане на социалистическата партия от властта, за невъзможност на правителството да изпълни поетите сериозни ангажименти към гражданите на България, а последствията ще са пагубни за държавата, хората и за нас като социалисти.
Плевенската общинска организация на БСП няма практика да толерира прояви на предателство и разединение. Ето защо ние подкрепяме настоящото ръководство на партията, водени от увереността, че то работи както за националния, така и за международния авторитет на БСП. Усилията ни днес са насочени към съхраняване на единството на партията, към мобилизиране на цялата ни енергия за убедително представяне и спечелване на Евроизбори 2014.

25 януари 2014 година От Конференцията
Гр. Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: