Михаил Миков в Плевен: Проектът АЕЦ „Белене” ще бъде продължен, но не утре

25.01.2014 15:09

25.01.mikov

АЕЦ „Белене” е проект, който има своите перспективи, който след внимателна експертиза ще бъде продължен и който никога не е изпадал от интересите на БСП и правителството. Това заяви днес в Плевен председателят на Народното събрание, Михаил Миков. Визитата му тук бе по повод заседанието на 45-ата конференция на общинската организация на БСП в Плевен. Той отбеляза, че има много хора, които се интересуват от инвестиции в българската енергетика – както в ядрената, така и в топлоцентралите. И в момента анализите в Белене продължават, включително и тези за цената за рестартиране на проекта, допълни той. Помолен да конкретизира сроковете, в които това ще се случи, Миков заяви, че това няма да стане утре, тъй като „за подобни големи проекти е необходимо време и по-малко шум и политизиране”.
Пред плевенските медии Миков сподели впечатлението си, че общинската организация на БСП – Плевен е достатъчно консолидирана и зряла, за да оцени настоящата ситуация и да предприеме действия, които по никакъв да не доведат до намаляване на влиянието й. Мисля, че тази тривиална дума „разцепление” е несъотносима към плевенската организация и това ще си проличи на предстоящите избори, категоричен бе шефът на Народното събрание.
По повод поредната окупация на Софийския университет тази нощ, Михаил Миков посочи, че това по-скоро се е превърнало в някакъв вид мода. „Само че това, което се случва тук, е много по-различно от онези световни движения и идеологиите, върху които ляга окупацията. Да окупираш, само за да искаш оставка, е извън онова, което вдига хората по света”, отбеляза той, допълвайки, че случващото се днес е блед римейк на това, което стана при предната окупация на СУ.
Михаил Миков коментира и ситуацията с АБВ, отбелязвайки кратко, че моралът не допуска да бъдеш зад две листи едновременно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: