В Долна Митрополия вече ще могат да плащат данъците си по интернет

24.01.2014 17:25

24.01.dolna

От днес Община Долна Митрополия пусна модерна услуга за жителите си, информираха от пресцентъра на местната администрация. Хората вече могат да плащат автоматично всички местни данъци и такси от всяка една точка на страната в касите на „Easypay” и по интернет от целия свят чрез системата „ePay”. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица и ЕИК-а на фирмите. Таксата за плащане от каса на „Easypay” е минимална – от 1 до 5 лева в зависимост от дължимите суми. Само 0.40 лв. за данък е таксата за плащане през интернет (ePay) без оглед на дължимото. По новия начин на плащане не е необходимо да се носят и представят печатните съобщения или да се попълват каквито и да са документи.
„Easypay” към момента има точно 2 300 каси и офиси в цяла България. „Easypay” има една каса и в Долна Митрополия. Тя се намира на ул.“Св. Св.Кирил и Методий“ №64. На нея хората освен да платят битовите си сметки, да извършат плащания към държавни институции, съд, КАТ и МВР, да заредят ваучери за мобилни телефони, да получат или изпратят пари, вече могат да плащат данъците и към своята община, и към други общини в страната, където имат свои имоти.
Новата услуга за автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно хората. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести време, нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи. Услугата е безвъзмездна за Общината. Тя стана възможна след като кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска подписа договор за предлагането й с дружествата „Easypay” и „ePay”. Така Долна Митрополия се нареди сред първите общини в област Плевен, внедрила модерно и европейско обслужване за жителите си и подобрила събираемостта от местни приходи, едновременно с това – грижейки се за удобството и паричното благосъстояние на жителите си.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: