Всички училища и детски градини в Червен бряг – газифицирани!

23.01.2014 7:53

23.01.cherven1

В стратегията за развитие на Община Червен бряг за решаването на проблемите, свързани с отоплението на града, е предвидено изпълнението на проект за газификация в обществено-комуналния, битовия и промишления сектор. Газоразпределителната мрежа в Червен бряг е поверена на „Черноморска технологична компания“ АД. Близо пет километра и половина е изградената до момента газоразпределителна мрежа в града. И докато в битовия сектор абонатите са едва 10, то в последните 3 години Общината успя да газифицира всичките общински училища и детски градини в града, яслата и Спортната зала. Със синьо гориво се отоплява и МБАЛ, както и читалище „Н. Й. Вапацаров” в Червен бряг. Със средства от съответните министерства пък са газифицирани останалите учебни заведения – ПГМЕТ „Девети май”, ТГ „Васил Априлов” и ПГХТ „Юрий Гагарин”.

23.01.cherven2
Това е огромна инвестиция, която не би била възможна, без финансовата подкрепа от Общината, коментира директорът на ОДЗ „Зора”, Милена Петрова. В тези разходи са включени средства за проектиране, за изграждане на вътрешна газопреносна мрежа и подмяна на енергоносителите. От своя страна, детската градина успяла да задели 13 хил. лв., с които закупили парния котел. Така в момента имат една от най-модерно оборудваните парови централи, отговаряща на всички съвременни технологични изисквания.
Ползвателите на този вид отопление са категорични, че след промяната на енергоносителите, достигнатите икономии на разходи за гориво са близо 50%. А успоредно с това е съхранена и природната среда, в резултат на намаляване на вредните емисии в атмосферата от въглероден диоксид и сяра.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: