Младите ротарианци от България и Плевен стават „посланици” на културата и историята ни

22.01.2014 19:37

От 16 до 19 януари в хърватската столица Загреб се проведе Европейска среща на Ротаракт-клубовете (Rotaract Europe Meeting). В нея взеха участие 20 представители от България , между които председателят наРотаракт клуб – Плевен – Стефан Бурджев. Лично кметът на Хърватската столица, също ротарианец, привества младите си колеги на откриването на форума. Това информират от Пресцентър на Ротаракт клуб Плевен.

zagreb2
На авторитетното събитие на младите ротарианци присъстваха близо 400 представители на клубове от 35 националности. В ежегодната среща се включиха и партньори от Северна Америка и Азия. Създаване на взаимни контакти, подобряване на комуникациите и реализиране на инициативи и проекти в глобален мащаб, бяха основните теми на срещата на младите ротарианци в Загреб. Едно от важните решения, взети на форума, е създаването на обединена мрежа на ротаракт-клубовете в Европа, както и активирането на комуникациите чрез интернет-пространството и социалните мрежи.
По време на форума, младите ротарианци от България и Плевен са поканили своите колеги от Европа и света да посетят родината ни като „посланици” на културно-историческите ни забележителности и туристически атракции, информира след срещата в Загреб президентът на Ротаракт клуб – Плевен Стефан Бурджев.

zagreb1

на снимките – Стефан Бурджев и Марко Ходжзан – президент на Ротаракт Братислава,
Стефан Бурджев, Алекс Ангелов – настоящ президент на Ротаракт България, Кристиян Гайдаров – следващ президент на Ротаракт България

#тагове:

НАЙ-НОВИ: