„Спартак“ удари „Берое“, записвайки четвърти успех

18.01.2014 20:04

18.01.basket

Спартак Плевен записа втория си успех като гост и общо четвърти от началото на сезона в Теси НБЛ, информира bgbasket.com. Момчетата на Цветан Антов гостуваха на Берое в Стара Загора и спечелиха с резултат 77:66, след като се откъснаха сериозно в третата част. Така те дръпнаха сериозно в битката за седмото място пред съперника и на практика няма защо да се притесняват за него, а могат да гледат нагоре. Плевенчани имат баланс 4:8, докато беройци са с 1:12. Следващата седмица Спартак ще е домакин на Балкан, докато заралии ще гостуват на Лукойл Академик.
Спартаклии водеха с малка разлика през цялото първо полувреме, но на практика си решиха мача в третата част. Тогава при аванс от 6 точки за тях, те направиха серия от 10:0, а малко преди края й преднината им достигна и до 22 точки. По средата на последната четвърт тя бе намалена до 11, но гостите удържаха победата в оставащото време. Спартаклии отново заложиха на изпитаното си оръжие – стрелба от тройката, което въпреки ниския процент им донесе успех. Те успяха в 9 от 29 опита за 31%, а домакините бяха само 2 от 15 за 13%.
Най-резултатен за успеха стана Цветослав Острев със 17 точки, а той добави и 7 борби и 6 асистенции в актива си. По 16 точки пък добавиха Веселин Георгиев и Саша Топчов (11 борби).
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: