Областният и кметовете на общини в Плевенско обсъдиха кандидатстването по проекти чрез инвестиционна програма

17.01.2014 12:19

17.01.oblast

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев събра на работна среща кметовете на 11-те общини, информираха от пресцентъра на Областта. Дискутирани бяха условията, редът и критериите за избор на проекти и програми, по които ще кандидатстват за финансиране чрез Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.
Областният управител определи срок, в който кметовете трябва да изготвят и предоставят апликационни форми с информация за проектите, които биха желали да бъдат реализирани през тази година. Програмата дава възможност за отпускане на средства както за изготвяне на проектни предложения и разработване, така и за директно финансиране на специфични проектни компоненти или за цялостно изпълнение. Секторите, които са определени като допустими за кандидатстване, са околна среда, транспортна инфраструктура, социална и културна инфраструктура, както и сектори, подкрепящи социално-икономическото развитие.
Областните управители ще приемат предложените проекти и ще ги подадат към сформирания Междуведомствен съвет. Той ще има задачата да селектира постъпилите предложения и да ги предостави за одобрение пред Министерски съвет. Разработените критерии гарантират прозрачното изразходване на средствата от програмата. Изпълнението на проектите ще е под постоянен контрол, като е предвидена възможност и за прекратяване на финансирането при установени нередности и пренасочване на средствата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: