Младежите от ГЕРБ – Плевен организират кампания за набиране на книги за Библиотеката

14.01.2014 10:08

14.01.gerb

МГЕРБ Плевен организира кампания “Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека” за набиране на книги, които ще бъдат дарени на библиотека „Христо Смирненски” в града. Идеята на кампанията е да се обогати фондът на библиотеката с книги, предоставени от гражданите за гражданите на Плевен. Всички, желаещи да се включат в кампанията и да дарят книги, могат да го направят в офиса на ГЕРБ Плевен, който се намира в сградата на Библиотеката: ул. „Димитър Константинов” № 2, ет. 1, офис 7, всеки ден в периода от 20 до 24 януари.
Кампанията се провежда в рамките на инициативата на евродепутата Моника Панайотова „Доброволчеството – доброто в нас“, чиято цел е да насърчи доброволчеството сред младите в България, като възможност за принос към обществото и/или средата, в която живеят и своеобразно училище за придобиване на практически знания, способности и умения. Основна идея на инициативата е, че независимо от доходите, от времето, с което разполагаме, от възрастта и уменията ни, всеки от нас може да направи нещо полезно за другите и заради тях. Всеки може да изпрати своето послание за добро, дарявайки време, умения, знания, жест, материално и нематериално.
Според младежите от МГЕРБ Плевен, идеите и ценностите, които разпространява инициативата, трябва да са устойчиви във времето и да мотивират младите хора да се ангажират с доброволчески дейности и след приключването й, защото доброто трябва да се прави всеки ден и без очакване за награда. Затова младежите се надяват платформата, създадена по повод инициативата на евродепутат Панайотова www.dobrovolchestvo.com, да продължи да вдъхновява с “рецепти за добрини” и доброволчески дейности младите хора в цялата страна и за в бъдеще.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: