Деца от Койнаре и Радомирци сурвакаха министър Хасан Адемов за Василица

14.01.2014 14:11

14.01.ademov

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов посрещна днес сурвакарчета по повод празника Василица – ромската Нова година. Учениците от читалище „Рома” – кв. Филиповци, София, СОУ „Христо Смирненски” – Койнаре и ОУ „Отец Паисий” – Радомирци поздравиха министър Адемов с традиционния обичай сурвакане, песни и стихотворения за здраве и благополучие. На тържеството присъстваха заместник-министрите Светлана Дянкова, Росица Янкова и Лазар Лазаров, началникът на политическия кабинет на министъра Севинч Касабова и председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева.
Министър Адемов се обърна към децата и техните учители като им пожела здраве и много успехи през новата година. Той подчерта, че интеграцията на подрастващите минава през образованието и постави акцент върху необходимостта те да посещават училище. Според него, вроденото чувство на децата към култура у изкуство ще подпомогне тяхната интеграция в обществото. Представителите на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе” благодариха на екипа на МТСП за партньорството и откроиха като изключително ефективна работата на ромските медиатори.
Днешната инициатива е част от национална кампания, която център „Амалипе“, общностни центрове и десетки училища организират в цялата страна, за да отбележат и популяризират празника Василица.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: