Тютюнът от бранда „Буковлък” печели национална популярност

13.01.2014 16:27

13.01.tutun

43.790 кг. насипен тютюн без бандерол са иззети при операция, реализирана от служители на Районно управление „Полиция”- Етрополе. Това съобщиха от ОД на МВР-София-област. Около 8.45 часа вчера те извършили проверка на лек автомобил „Ситроен“, с водач криминално проявеният и осъждан Е.Ф./21 г./ и пътници три жени и мъж, всичките от плевенското село Буковлък. В колата бил открит насипен тютюн без бандерол, разпределен в пакети и чували с общо тегло 27.950 кг.
След като признал, че е възнамерявал да го продава на общинския пазар в Етрополе, 21-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа. В същото време в полицейския арест попаднали още двама мъже от Буковлък. От багажника на управлявания от 21-годишния П.Ф. лек автомобил „Опел Астра“ били иззети 98 пакета насипен тютюн без бандерол, или общо 15.840 кг., предназначени отново за нелегална продажба на общинския пазар. Водачът и неговият 18-годишен спътник са задържани за 24 часа. По двата случая са образувани досъдебни производства по чл. 234, ал.1 от НК.
Жител на същото плевенско село попаднал в полезрението и на пирдопските полицаи. На ежеседмичния неделен пазар в град Златица те установили, че 25-годишен мъж да продава насипен тютюн без акцизен бандерол. От него са иззети четири полиетиленови пликчета с близо килограм тютюн, а по случая е образувано досъдебно производство.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: