Ново поражение за волейболистките ни – този път от „Марица”

11.01.2014 20:50

11.01.mariva

Марица (Пловдив) започна с победа участието си в междинния дял от шампионата на женската Национална волейболна лига, като в среща от Група Б в Казанлък волейболистките на Иван Петков бяха бързи и убедителни срещу Спартак 1996 (Плевен) и се поздравиха с поредните си три точки след 3:0 (25:11, 25:13, 25:10). Това информира volleymaritza.bg.
Плевенчанки не успяха да се справят добре със сервисите и нападението на противника в първия гейм и изостанаха сериозно в резултата. Към края на гейма Иван Петков даде възможност на младата Вангелия Рачковска да влезе в игра и тя се отблагодари, отбелязвайки с успешна атака последната точка в гейма за 25:11. Пловдивският наставник започна втората част с друга млада волейболистка в основния състав – центъра Йоанна Атанасова, а по-късно в гейма новия си дебют в Марица завърналата се след сезон в Италия и дълго отсъствие поради майчинство Ана Радичева. Двете заедно забиха три от петте аса на Марица в гейма, които допринесоха за нов категоричен резултат – 25:13.
Освен тях, в основната седморка за третата част остана и младата разпределителка Мирела Шахпазова, която също влезе от ъгъла в предишния гейм. Тоталното надмощие на Марица продължи, а в един момент всички по-опитни състезателки от обичайните титулярки излязоха от игра. Това не попречи на пловдивчанки да стигнат до най-убедителния геймов резултат в мача – 25:10, отново оформено с успешна изява в нападение на Рачковска.
Най-резултатна за Спартак беше Стела Горанова с 8 точки.
Снимка: plevensport.eu

#тагове:

НАЙ-НОВИ: