Ритуал по освещаване на бойните знамена се проведе на площада в Плевен

06.01.2014 14:04

6.01.znamena1

Тържествен ритуал-водосвет на бойните знамена по повод Богоявление (Йордановден) се проведе днес на площад „Възраждане”. Водосветът бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Плевенския митрополит Игнатий в съслужение със свещеници от православните храмове в града, като церемонията уважиха ръководствата на Община Плевен и Областна администрация, както и командири на военните формирования от Плевенския гарнизон.

6.01.znamena2
По стар български обичай на 6 януари – Богоявление, Българската православна църква благославя Българската армия и нейните бойни знамена и флагове, които са символ на бойния дух на военнослужещите. Тържественото отбелязване на този празник от личния състав на гарнизона е знак на уважение, преклонение, израз на приемственост и доказване готовността ни да продължим в бъдеще патриотичните и демократични традиции на българския народ.

6.01.znamena3
В тържествения ритуал участваха почетни роти от военни формирования 42800, 38220 и 22160 – Плевен, ВВУБ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, представители на дружество “Традиция” – Плевен, представители на военно-патриотичните съюзи и представителния духовия оркестър на Сухопътните войски.

6.01.znamena4

 

6.01.znamena5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: