Хриси Димитров влиза в треньорското поприще

05.01.2014 14:19

5.01.hrisi

Един от легендарните български баскетболисти, оставили сериозен отпечатък в историята на този спорт у нас, Хрисимир Димитров е един от помощниците на Любо Минчев в националния отбор за кадети до 16 г., информира bball.bg. Другият помощник ще бъде Явор Аспарухов.
През септември миналата година крилото на Левски и Спартак Плевен сложи край на активната си спортна кариера. Хрисимир Димитров има зад гърба си четири шампионски титли и три купи на страната, както и дългогодишен опит, трупан с много усилия и работа. Повече от 25 години, отдадени на баскетбола, с екипите на Спартак Плевен, ЦСКА, Левски, руския Локомотив (Ростов на Дон), Черно море, както и 10 години в националния отбор на България. Самият той сподели преди време, че мисълта за треньорство не му е чужда.
Бившият селекционер на младежкия национален отбор до 20 г. Любо Минчев събра на лагер в София 18 млади баскетболисти, които в момента се подготвят в зала “Румен Пейчев”. Тимът ще се събере отново в края на месеца за последни тренировки преди да замине за Турция за силен турнир.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: