Чуйте „Напускайки Плевна”, но… останете в Плевен! (аудио)

04.01.2014 18:30

4.01.slipjig1

„Плевен за Плевен” стигна и до Алабама! Не, няма майтап, но не е това, което си мислите. Въпреки дългата коледно-новогодишна почивка не си позволихме пътувания отвъд океана, както направиха някои наши депутати… В последните дни на миналата година ви разказахме за една американска група от Хънтсвил, Алабама, чийто песни са създадени на базата на традиционни келтски мелодии. Любопитното в случая е, че вторият албум на бандата „Slip Jig” носи заглавието „Leaving Plevna” или „Напускайки Плевна”. Според информацията, която открихме, въпросното населено място е едно от петте на територията на Щатите, носещи това име и кръстени на нашия град. Причината – широкият световен отзвук покрай епичните сражения тук по време на Руско-турската война.
Успяхме да се свържем с музикантите от „Slip Jig”, като им изпратихме линк към публикацията в нашия сайт – колкото и да е неточен, „Google Translate” върши работа и всеки може да си преведе от друг език поне по смисъл това, което го интересува. Отговорът не закъсня и днес получихме благодарствено писмо от вокала и гайдар на групата, Майк Лайън. От него научихме, че скромната ни публикация светкавично е била разпространена из цяла Алабама, както и сред приятелите и почитателите на музикантите в САЩ и по света.
Самият Майк също е постнал заглавието в профила си във Фейсбук. Под него следват одобрителни коментари, както и предложения от фенове „Slip Jig” да гостуват на наша сцена. А защо не? Едва ли има по-точен момент да чуем на живо „Напускайки Плевна” във време, в което все повече хора напускат Плевен…

#тагове:

НАЙ-НОВИ: