Община Червен бряг започна 2014-а с нов одобрен проект

03.01.2014 18:35

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет отпусна за Община Червен бряг 390 548 лева. Парите са за стабилизиране откоса на пътя Реселец – Бресте в местността „Белилото”, вследствие на активизирало се свлачище през октомври 2012 г. За тях Общината кандидатства с проект, който бе съпроводен с положително становище от областния управител на Плевен, Илиян Йончев.
Този път е единствената връзка на село Бресте с останалите населени места, твърди кметът, Николай Ненчев. Обезпокоен от активните свлачищни процеси в района, той своевременно информирал Общината, поставени са светлоотразителни маркировки и сигнални ограждения. Въпреки това, без финансовата помощ от държавата, местната власт едва ли би се справила с проблема, категоричен е Ненчев. „Благодарен съм, че общинското и областното ръководства гледат с разбиране на проблемите на хората и в малките населени места. Вярвам, че ремонтните дейности ще спомогнат този участък от пътя да бъде безопасен и сигурен за преминаващите по него”, казва кметът на селото.

3.01.cherven1
На последното си за изтеклата година заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомаганe, председателствано от министър Цветлин Йовчев, участниците разпределиха 5 142 394 лв. – средства от резерва за непредвидени и неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Обектите, определени за финансиране, са степенувани по спешност. За Област Плевен бяха отпуснати близо 882 хил. лв. като, освен за възстановителните дейности на пътя Реселец – Бресте, са предвидени още 51 555 лв. за почистване и отводняване на път Татари – Петокладенци в Община Белене и 439 985 хил. лв. за Община Гулянци – за втория етап от реконструкцията на открит отводнителен канал в Брест.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: