Медът и пчелите отново вдъхновяват деца от близо и далеч в творческа надпревара

03.01.2014 15:48

3.01.pchelarsko

От 7 до 9 февруари в Плевен ще се проведе Международното изложение-договаряне “Пчеларство – Плевен 2014”. То се организира от “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен под патронажа на Областна администрация – Плевен и Министерство на земеделието и горите.
По традиция по време на изложението ще бъде аранжирана тематична изложба “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”. За целта “Партнерс експо” ООД и Областният пчеларски съюз в Плевен обявяват международен конкурс за детска рисунка и пластика на горепосочената тема. Тази година като съорганизатор на конкурса се включва и най-старият културен институт в града – читалище „Съгласие 1869”, по повод 145-годишния си юбилей. Възрастовите групи са три: до 5 години, от 6 до 12 години и от 13 до 16 години. Всяко дете може да участва с максимум две рисунки и една пластика. Творбите се представят до 4 февруари в офиса на “Партнерс експо” ООД: България, 5800 Плевен, пл. “Възраждане” 1, стая 325, или на адреса на читалище „Съгласие 1869” – пл. “Възраждане” 7. На гърба на всяка рисунка трябва да са написани – три имена, възраст, град, адрес, телефон за връзка и училище/школа.
Рисунките трябва да са с размери до 35 см височина и 50 см широчина. За пластиките няма дефиниран размер и е желателно да се изпращат в кутия. Жури от специалисти и представители на съорганизаторите ще подбере най-добрите рисунки и пластики, които ще участват в изложбата, съпътстваща форума. За най-добрите отличени творби са предвидени награди – грамоти и пчелен мед, осигурени съответно от “Партнерс експо” ООД и от Областния пчеларски съюз – Плевен. Наградите ще бъдат връчени на церемония по време на изложението.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: