Дядо Игнатий ще освети бойните знамена на Богоявление

30.12.2013 10:34

30.12.bogoqvlenie

Командването на военно формирование 42800 кани жителите и гостите на Плевен на тържествения ритуал-водосвет на бойните знамена по повод Богоявление (Йордановден). Ритуалът ще се проведе на 6 януари, понеделник от 11 ч. пред параклис-мавзолей „Свети Георги Победоносец” на площад „Възраждане”. Водосветът ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство Плевенския митрополит Игнатий.
По стар български обичай на 6 януари – Богоявление, Българската православна църква благославя Българската армия и нейните бойни знамена и флагове, които са символ на бойния дух на военнослужещите. Тържественото отбелязване на този празник от личния състав на гарнизона е знак на уважение, преклонение, израз на приемственост и доказване готовността ни да продължим в бъдеще патриотичните и демократични традиции на българския народ.
В тържествения ритуал ще участват почетни роти от военни формирования 42800, 38220 и 22160 – Плевен, ВВУБ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, представители на дружество “Традиция” – Плевен, представители на военно-патриотичните съюзи и представителния духовия оркестър на Сухопътните войски. На ритуала са поканени представители на държавната и местната власт, както и командири на военните формирования от Плевенския гарнизон.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: