Призови места за вазовци от „Моето коледно послание”

27.12.2013 9:24

27.12.vazov

По случай коледните празници Центърът за работа с деца в Плевен организира единадесетото издание на конкурса „Моето коледно послание“. Ученици от всички училища можеха да участват, разделени в три възрастови групи до 10 г., 11-14 г. и 15-19 г. Участниците имаха възможността да избират между три категории – „Детско литературно творчество“, „Изобразително изкуство“ и „Коледно украшение“. Първата категория има две подкатегории: „Поезия” и „Разкази и есета”. Оказа се, че Плевен има много млади таланти, тъй като само в първата категория участие взеха над 70 деца. След като всяка творба беше оценена от компетентно жури, победителите станаха ясни и в навечерието на Коледа се проведе дългоочакваното официално награждаване.
И в този конкурс учениците от СОУ „Иван Вазов“ се представиха повече от отлично и донесоха много грамоти. Шестокласничките Анна-Мария Рашковска и Мила Иванова спечелиха съответно първа и втора награда в раздел „Поезия“. Малките творци от 2Б клас също защитиха името на училището, завоювайки призови места в „Разкази и есета“ – Силвия Петрова бе отличена с първа награда за своята „Коледна история“, следвана от Елица Лилова с Най-хубавия коледен подарък“. Деян Данчовски от 6А клас и Нора Симеонова от 9Б клас също донесоха грамоти за второ място в същата област, но в други възрастови групи.
Ученици от СОУ „Иван Вазов” си тръгнаха с награди и в категория „Изобразително изкуство“. Трета позиция в своята възрастова група си поделиха Калина Иванова от 7А клас и Христо Минев от 6А клас. Поощрения пък получиха Ива Паунова от 7А и Ирен Костова от 6А клас. Шедьоврите на младите художници са изложени във фоайето на Центъра за работа с деца и ще го красят до края на месец януари. Хрисимира Драганова от 3Б клас пък се беше справила много сръчно в изработката на своето коледно украшение, затова и грабна третото място в съответната категория, преборвайки останалите участници в своята възрастова група.
Автор: Силвия Тачева, 10И клас, СОУ „Иван Вазов”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: