Петима плевенчани в спор за званието „Рицар на четката” (видео)

27.12.2013 18:03


За поредна година артцентър „Орхидея” обединява талантите на художници от страната и чужбина в рамките на своя проект „Картина от мнозина”. Както и през 2012-а, един от участниците ще получи националния приз „Рицар на четката”, като носителят на званието ще бъде определен от посетителите на сайта www.artrice-bg.com. В него потребителите ще открият картините на всеки участващ художник, а до името на твореца е индивидуалният му код на латиница (ricar***) за гласуване на номер 1851. Колкото повече гласове събере, толкова по-голяма е възможността му да стане „Рицар на четката”, като гласуването е неограничено.
Класираните на първите три места ще получат право за участие в националния пленер за живопис и скулптура „Пристан” в Поморие, а първенецът ще грабне бронзовата статуетка „Рицар на четката”, чийто автор е скулпторът Момчил Николов. Стартът на гласуването бе даден на 25 декември, а крайният срок за набиране на гласове е 3 март 2014 г., когато ще се проведе и тържествената церемония за връчване на приза „Рицар на четката”. През миналата година отличието отиде при художника Иван Русев.
В настоящото издание на творческата надпревара участват общо 229 творци както от страната, така и от чужбина. Плевенската школа е представена достойно в лицето на петима автори от нашия град. Това са Майя Ананиева, Данаил Ананиев, Драгомир Райчев, Сашо Камбуров и Валентин Пацев. Дали именно един от тях няма да новият „Рицар на четката” – предстои да разберем на 3 март!
Редакцията на „Плевен за Плевен” пожелава успех на нашите участници!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: