Спартаклии с поредна загуба, този път от „Ямбол“

22.12.2013 21:19

22.12.basket

Отборът на „Ямбол“ надигра „Спартак“ (Плевен) с 89:98 като гост тази вечер. Ямболии се откъснаха през втората част и съумяха да измъкнат успеха, който е пети за тях този сезон. Те имат и четири поражения е заемат петото място в подреждането. Плевенчани пък са седми с актив от 2 победи и 7 загуби. В последния кръг за годината „Ямбол“ ще е домакин на „Лукойл Академик“, а спартаклии почиват.
„Ямбол“ поведе още от първите минути, но в края на първата четвърт имаше само 4 точки аванс. Със силна игра във втората обаче гостите се откъснаха напред, като това им помогна много. По средата й разликата бе все още само 4 точки, но до края на полувремето ямболии вкараха 12 безответни точки и дръпнаха. След почивката плевенчани намаляваха на няколко пъти изоставането си, но така и не застрашиха сериозно съперника. Спартаклии разчитаха много на далечната стрелба и от общо 71 опита, 51 бяха за 3 точки. Те успяха в 16 от тях за 31%, но ямболии показаха доста по-точен мерник и вкараха 13 тройки от 25 опита за 52%.
За „Спартак“ с 21 точки, 8 борби и 7 асистенции завърши Цветослав Острев, а Джеймс Анакриън се отчете с 18 точки и 6 борби.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: